elite-drivo2Topmodel smarttrainer van Elite is de Drivo. Een Direct Drive model, je hangt je fiets er dus in zonder achterwiel. Voordeel daarvan is dat je nooit kunt doorslippen en dat de weerstand lekker hoog kan. Vergelijkbaar met fietsen op een 22% hellingshoek, da’s een pittig bergje, of tot maximaal 2000 Watt. Hij wordt geremd door magneten, wat betekent dat ie lekker stil is.

ANT+ en Bluetooth aan boord

De Elite Drivo heeft zowel ANT+ als Bluetooth Smart aan boord en kan daardoor verbonden worden met allerlei sensoren en devices. Met behulp van de Elite software kun je hem aansturen met je telefoon, tablet en computer. Uiteraard wordt dit model prima ondersteund door Zwift. De Drivo onderscheidt zich door de nauwkeurige vermogensmeter die ingebouwd zit. Je trapbeweging wordt op maar liefst 24 punten geregistreerd, daarmee kun je dus ook een trapanalyse uitvoeren. Uiteraard wordt je cadans ook keurig gemeten. Alle Elite Smart B+ trainers kun je gebruiken met software van 3th party aanbieders. Uiteraard werkt ie met ZWIFT, maar ook met Bkool, TrainerRoad en de Kinomap software. Dankzij het open source ANT+ protocol (FE-C) wordt de Drivo helemaal aangestuurd door software.

My E-training App

Elite levert de My E-Training App voor tablet of telefoon. Deze app bevat basistrainingen op vermogen, tijd en/of hartslag. Om de ANT+ trainers van Elite te gebruiken met deze app is een ANT+ Dongle nodig. elite-appDe poten zijn inklapbaar, de Elite Drivo is in opgevouwen toestand redelijk klein op te bergen. Daarvoor moet je wel ook je biceps trainen, hij weegt -dankzij het vliegwiel van 6 kilo- namelijk niet weinig. De body op de Drivo is geschikt voor 9-, 10- en 11-speed. Een cassette wordt niet meegeleverd. De adviesverkoopprijs van deze mooie smarttrainer is 1399 euro, maar zoals bij bijna alle trainers is ook deze een stuk voordeliger te vinden.

 

 

 

 

Elite Drivo smarttrainer
Geef je reactie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top