zwift-op-tacx-magnumZwiften in stijl kan binnenkort met de Tacx Magnum. Een heel bijzondere trainer, die lijkt op een hardloopband, maar onderhuids een geavanceerde fietstrainer is.

Klimmen in Zwift gaat met de Tacx Magnum bijna alsof je buiten fietst. Deze trainer kan namelijk klimmen nabootsen tot 15%, terwijl je fiets niet vast zit en je maximaal 30 km/u kunt fietsen. Onder de band zitten sensoren die voelen waar jij fietst. Als je harder of zachter gaat doet de band met je mee. Zo kun je er dus niet vanaf schieten.

De Magnum ondersteunt zowel ANT+ als Bluetooth Smart, al je sensoren worden dus gevonden. Ideaal voor Zwift dus, want je power-, cadans- en snelheidssensoren worden netjes getoond in de digitale fietswereld.

Tacx Magnum, ook voor profs

Robert Gesink heeft tijdens afgelopen zomer getraind op de nieuwe Tacx fietstrainer. Vanwege blessures en persoonlijke omstandigheden kon hij niet aanwezig zijn bij de trainingskampen van zijn ploeg. Om de klimtrainingen te simuleren en toch goed voorbereid aan de start van de Tour de France te verschijnen gebruikte hij de Tacx Magnum. Gezien zijn 6e plek in het algemeen klassement werkte dat prima.

tacx_magnum

Op de Eurobike fietsbeurs in Duitsland kon de trainer al even getest worden. Enigszins vergelijkbaar met een rollerbank. Even wennen dus en de goede balans vinden. Maar het went snel, en dan heb je lekker de vrijheid van een fiets die niet vast zit. Vooral bij het staand klimmen een genot.

Goedkoop is deze fietstrainer uiteraard niet…..7999,- euro om precies te zijn. Daarvoor wordt de Magnum wel netjes thuisbezorgd en je krijgt het 32″ samsung scherm er bij….even sparen dus.

Hij weegt trouwens 150 kilo en is neemt uiteraard wel wat plek in beslag. Even onder je bed schuiven is er niet bij, maar daar is hij ook veel te mooi voor!

Tacx Magnum, ultieme Zwift trainer
Geef je reactie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top