nieuws

Wat is Zwift?

zwift-cyclingZwift maakt binnen fietsen leuk. Trainingsuren maken op een indoortrainer was nog nooit zo makkelijk…..en verslavend.

Trainen in een digitale wereld
Kort gezegd komt het er op neer dat je jouw fiets verbindt met een digitale fietswereld van Zwift. Je rijdt rond in een groot computerspel, met mooie landschappen, bergen, wedstrijdjes, trainingsblokken. En dat alles tegelijkertijd met honderden medefietsers uit de hele wereld.

Als je wilt zit er een geweldig competitie-element in, je kunt tegen elkaar strijden in wedstrijden. Met klassementen voor klimmers, sprinters en de mannen/vrouwen voor het algemeen klassement. Wil je liever gestructureerde wintertrainingen afwerken, dan kan dat ook in Zwift. Met keuze uit diverse trainingsprogramma’s is er voor ieder wat wils te vinden in de digitale fietswereld.

zwift-workoutZwift is een stuk software dat jouw fietsprestaties in de echte wereld vertaalt naar een digitale omgeving op je pc, laptop, smartphone en binnenkort ook op de ipad. De snelheid en kracht die je op een hometrainer, smarttrainer of rollerbank loslaat, zorgt er voor dat je in het digitale landschap vooruit komt. Net als in de echte wereld is je snelheid aangepast aan je lengte en gewicht en het stijgingspercentage van de weg. Als je in Zwift achter iemand rijdt, zul je -net als in de echte wereld- voordeel hebben van het uit de wind rijden.

Getekende werelden
In Zwift vind je 3 getekende werelden. De eerste, Watopia, is een door Zwift bedachte wereld. En dan zijn er nog het wereldkampioenschapsparcours van Richmond en in London rijd je het parcours van de Prudential RideLondon. Allemaal met de juiste afstanden, cols, percentages en bochten.

In het London parcours kun je 5 opties rijden door op de juiste momenten de goede afslag te nemen (pijltjes op toetsenbord of app op telefoon)

  • London Loop
  • Classique
  • London 8
  • PRL Half
  • PRL Full
Geef je reactie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top
Spring naar toolbar