Een veelgestelde vraag…wat kost Zwift eigenlijk? Daar kunnen we een kort antwoord op geven…..15 euro per maand. Maandelijks opzegbaar. En de eerste 7 dagen of 25 kilometer zijn gratis, kun je het eens proberen.

Nog geen fietstrainer?

Een langer antwoord krijg je als je nog moet beginnen en alleen een fiets hebt. Dan heb je namelijk ook een fietstrainer nodig, een ANT+ dongle, pc, en misschien nog wat accessoires.

Die trainers zijn er in alle soorten en maten. Het kan al met de simpelste versie, als er maar een snelheidssensor op zit die met Zwift kan praten. Een Tacx Booster voor 200 euro met een losse snelheidssensor voldoet al.

Dat raden we je echter toch af. Kies liever voor een Smart trainer. Dat Smart stukje zorgt er voor dat Zwift je fietstrainer kan aansturen. Zodat bij bergop de rem er op gaat en je bij bergaf wat rust kunt pakken. Het maakt de ervaring echt veel leuker, en uiteindelijk is het de meerprijs zeker waard.

Smarttrainers voor Zwift

Een Smarttrainer koop je vanaf zo’n 300 euro. De Elite trainer Qubo Digital Pack Smart B+ bijvoorbeeld.  Heb je net de hoofdprijs in een loterij gewonnen dan kun je voor de Tacx Magnum gaan. 8 Mille, maar dan heb je ook wel wat.

De goedkopere trainers hebben meestal een lichter vliegwiel, waardoor de weerstand niet heel hoog kan. Ook zijn dit altijd modellen waar je met het achterwiel op een rol drukt. Dat werkt het best met een speciale trainerband, die je uiteraard moet aanschaffen. Ook kan dat lastig zijn als je maar 1 wielset hebt en dan dus steeds van band moet wisselen. Een nadeel van een rol kan zijn dat je wiel gaat doorslippen als je heel veel kracht zet.

Direct Drive trainers

Ideaal is een Smart trainer waar je zonder achterwiel gebruik van kunt maken, Direct Drive trainers noem je dit. Dit zijn over het algemeen wel de duurdere modellen, we noemen een Wahoo Kickr, Tacx Flux, Elite Turbo Muin Smart B+. Die laatste is nog best betaalbaar, je vindt deze al voor 460 euro! Een aanrader wat ons betreft. Dan moet je meestal nog wel zelf een extra cassette aanschaffen. Als je echt serieus wil trainen is een vermogensmeter bijna onmisbaar. De duurdere modellen hebben deze ingebouwd. Zwift kan zelf ook redelijk berekenen hoeveel Watt je trapt trouwens, zelfs zonder vermogensmeter.

Kosten Zwift accessoires

Zeker als je binnen in een redelijk warme ruimte Zwift, gaan er veel zweetdruppels vallen. Dan is een mat onder je trainer wel fijn, evenals een zweetdoek tussen stuur en zadel. Een goede ventilator bewijst dan ook zijn diensten. Allemaal best betaalbaar, matten vind je vanaf 50 euro, zweetdoek 15 euro, ventilator een paar tientjes. Dan heb je meestal nog een ANT+ dongle nodig, te koop vanaf 15 euro.

Samengevat kunnen we zeggen dat je een basic setup hebt voor zo’n 400 euro. Als je er iets meer voor over hebt, ga je met meer plezier en comfort, helemaal in shape het voorjaar in!

Wat kost Zwift?
2 Comments

2 Comments

  1. Jay Jansen

    24 december 2016 at 22:50

    Is het persé nodig om een mastercard te hebben om swift aan te schaffen, of is dit ook via paypal mogelijk met een standaard betaal pas?

  2. Olly

    12 maart 2018 at 10:26

    De prijs van Zwift hier geëtaleerd op deze site is behoorlijk achterhaald. Zwift rekent sinds november 2017 in Europa 15 Euro per maand, met 0% korting als je voor een jaar afsluit.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top