Het lange wachten is over, per direct is Zwift te installeren op de iPad. Ook op andere iOs apparaten trouwens, maar we verwachten dat er voor met een iPad gebruikt gemaakt gaat worden van Zwift. Het programma is te downloaden via de App store op: https://itunes.apple.com/us/app/zwift/id1134655040.

We hebben het snel even getest, en dan bedoelen we echt snel. Binnen 5 minuten zaten we op de fiets, en alles werkt als een zonnetje….dus niet getreuzeld, aan de slag!

Alles via Bluetooth?

Nu ook meedoen met races op Zwift via je iPad

Nu ook meedoen met races op Zwift via je iPad

Natuurlijk hebben we al een Zwift account, als je die nog moet maken ben je een paar minuutjes langer bezig. Maar het is een heel simpel proces, app installeren, openen en je accountgegevens invullen. De Wahoo Kickr werd direct gevonden….via Bluetooth. Dus geen gedoe met ANT+ dongels meer, de hartslagmeterband doet het ook gewoon op Bluetooth dus we trainen in het vervolg met een stuk minder kabels. Het scherm is natuurlijk wel een stukje kleiner als die van de laptop. Met als gevolg dat sommige lettertjes wel wat klein worden. Die iPad moet wel wat dichterbij komen als het scherm van de computer. Nu dus nog even op zoek naar een goede houder voor die iPad….er moet iets te wensen blijven.

 

Zwift voor Ipad beschikbaar
4 Comments

4 Comments

 1. Ronald Ost

  12 januari 2017 at 13:55

  beste ik heb met de 30 pin dongle geprobeerd om mijn kickr te koppelen maaar dit lukte niet
  Wat kan ik hier aan doen?

 2. Kirsten

  1 januari 2018 at 09:59

  Bij het artikel staat geen datum vermeld, maar ik heb bij mijn Tacx een tablethouder gekocht. Gemonteerd op het stuur en gaan! Ideaal.

 3. Jan

  25 november 2018 at 17:05

  Als je Zwift draait op je iPad is het aan te raden zoveel mogelijk apps uit te zetten die mogelijk nog op de achtergrond draaien. Want ik heb gemerkt dat sommige apps je wattage negatief beïnvloeden!! Uitschakelen van apps op de iPad doe je door 2x op de homebutton te drukken en vervolgens apps weg swipen, succes!

 4. RonO

  27 februari 2019 at 10:01

  De weergave van de RPM is op de iOS versie mijn inziens zelfs met een tablethouder niet heel duidelijk. Heeft iemand daar tips voor…behoudens een bril 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top